Замък на основателя на Architectural Digest се продава за 22.5 млн. долара

 Замък на основателя на Architectural Digest се продава за 22.5 млн. долара

Замък на Holmby Hills, Лос Анджелис, построен през 1990 г. за основателя на списание Architectural Digest, беше обявен за продажба за 22.5 милиона долара.

Обявен като "Le Chateau Rose", резиденцията на неокласическия стил е била вдъхновена от летния дворец на Petit Trianon, легендарната кралица Мария Антоанета във Версай, Франция.

Разположен на около един акър земя, имотът е с площ от около  1 000 квадратни метра и  разполага с девет спални и 12 бани. 4 метрова врата от стъкло и ковано желязо се отваря към великолепен вход с висок 15 метра купол, покрит с кристален полилей от Baccarat от 18-ти век.

Всекидневната и библиотеката са с дървени подове от черешово дърво, които са копие на етажите в Залата за огледала в двореца Версай. Има и готварска кухня, винарска изба, медийна стая и помещения за персонала със собствена кухня.

Други забележителни елементи включват две кръгли мраморни кръгли стълби, осем камини, мраморни балкони, френски врати, позлатени огледала и корнизи от злато.

Имението разполага с градини, водопади и фонтани, тенис корт и басейн с джакузи, които допълват екстравагантното усещане на замъка.