Вижте кои са най-търсените за покупка на имот квартали в София

 Вижте кои са най-търсените за покупка на имот квартали в София

Кв. „Кръстова вада“ и районите по протежението на бул. „Черни връх“ и около мол Paradise се радват на голям интерес от страна на купувачите на недвижими имоти, сочи анализ на компанията за недвижими имоти Bulgarian Properties. Наред с откриването на новата метростанция, районът се развива много бързо, а близостта до Южния парк, търговски център с магазини и удобства за живущите го правят все по - предпочитан.

Интерес се наблюдава и към съседният квартал "Гоце Делчев", където наличието на голямо търсене и ограниченото предлагане доведе до продажби на по-високи от средните за София цени - над 1000 евро/кв.м.

Лошата слава и инфраструктура на кв. „Манастирски ливади“ също останаха в миналото и подобреният облик на квартала го правят търсена локация. Наред с това започна нова вълна ново строителство, голяма част от което вече е в напреднал етап на строителство и е на цени от около 800 евро/кв.м., които са привлекателни и достъпни за купувачите и особено за тези, които търсят по-просторни жилища.

Квартал „Витоша“ е друг квартал с преобладаващо ново строителство, който през последните месеци започва да привлича все по-голям интерес. Цените на имотите (от около 750 евро/кв.м. за ново строителство) и близостта до основни пътни артерии и сравнително бързото придвижване до централните градски части са сред основните причини за това. Към тези тенденции можем да добавим и Студентски град, в който има ясно обособени зони с развиващо се ново строителство на изгодни цени, което също представлява интерес за купувачите, особено за младите семейства.

Лозенец и Център продължават да държат лидерството по най-високи цени на жилищата – средната покупна цена през изминалите месеци там е между 1 200 и 1 500 евро/кв.м. Към тях можем да добавим и традиционно скъпите и предпочитани квартали Иван Вазов и Изток, в които цените на имотите са на сходни нива.