Последният дом на Мерилин Монро се продава

 Последният дом на Мерилин Монро се продава

Имението в Брентууд, в което холивудската икона Мерилин Монро е прекарала последната година от живота си и в което е открита мъртва се продава, съобщава Mansion Global.

 

Имението е построено през 1929 г. и е предлагало на звездата защита от папараците. Монро плаща за дома с площ 250 кв.м. 80 000 долара през 1961 година. Днес той се оценява на 6.9 млн. долара и след като е бил притежание на звездата е сменил собствениците си няколко пъти.

Монро обзавежда къщата  в Мексикански стил. След смъртта на звездата тя, заедно с мебелите е купена от семейство от Лос Анджелис.

Като цяло собствеността й е променяна седем пъти, но макар и кратко, пребиваването на актрисата тук, правят имота емблематичен. Повечето от собствениците са частни лица, включително и настоящият собственик, които купува го през 2012 г. за 5.1 млн. долара.

Към имота има бъбрековиден басейн, богато озеленен двор, цитрусови дървета и отделна къща за гости. Основната къща е запазила много от детайлите, които Монро е избрала и предлага същата неприкосновеност и спокойствие, привличали и звездата.

Дневната е с теракотен под, а таванът е с дървени греди. Синята камина, която присъства във фотографиите от времето на Монро, все още е в центъра на дневната, макар че килимите от 60-те години са заменени с плочки.

Според агента по продажбите имотът все още носи духа на актрисата и е оазис в сърцето на един от най-добрите квартали в Лос Анджелис.