Най-скъпите имоти в света

 Най-скъпите имоти в света

Стотици милиони долари. Това е цената, която някои хора плащат, за да изградят своя дом. Това са имоти, които са своеобразни малки градове, в които има всичко. Те предлагат уникални съоръжения и екстри, огромни дворове и градини, екстравагантни решения, много етажи (да, етажи) и най-модерно обзавеждане. Това, което все пак определя цената на подобно жилище е локацията.

Вижте някои от най - забележителните мултимилионни имения.

Mountain Home Road, Woodside, Калифорния - 117.5 милиона долара

Собственост на Масайоши Сан, това имение е един своеобразен квартал. В него има сграда за духовни занимания, самостоятелна библиотека и разбира се, с плувен басейн и тенис корт.

Xanadu 2.0, Seattle, Вашингтон – 120.5 милиона долара

Този висоотехнологичен дом е собственост на най-богатия човек в света Бил Гейтс. Масивната сграда е построена преди 7 години и сред екстрите й са 230 кв.м фитнес зала и огромен вътрешен басейн.

Blossom Estate, Палм Бийч, Калифорния – 130 милиона долара

Това екстравагантно имение е собственост на Кевин Грифин и е перфектното място за почивка. Разполага с тенис корт и собствено пристанище.

Broken O Ranch, Аугуста – 132.5 милиона долара

Стойността на този имот е предполагаема, защото истинската му стойност се пази в тайна. Така или иначе, то включва конюшня и земя, която може да събере 4500 глави животни.

Ellison Estate, Woodside, Калифорния- 200 милиона долара

Носещо името на своя собственик - милиардер и основател на Oracle Лари Елисън, този имот е японско вдъхновене с много изкуствено езер, къща - баня и къща за чай. Имотът разполага с десет сгради.

One Hyde Park, Лондон, Великобритания - 221 милиона долара

One Hyde Park е известен с своите екстравагантните и скъпи апартаменти. Той има редица развлекателни съоръжения, изобилие от предложения за релакс, студиа за упражнения и стаи за забавления.

Кенсингтън Гардънс, Лондон, Великобритания - 222 милиона долара

Този луксозен дом е собственост на Тамара, дъщерята на собственика на Формула 1- милиардерът Бърни Екълстоун. Невероятните характеристики на къщата включват удобства като боулинг зала, нощен клуб и дори вана, изработена от амазонски кристали.

Вила Леополда, Villefranche-sur-mer, Франция  750 милиона долара

Този дом, кръстен на крал Леополд II, е известен като най-скъпата и най-голямата френска вилата на земята. Той е построен върху земя от 20 акра – около 85 000 кв.м, и предлага спираща дъха гледка към Средиземно море.

Antilla, Мумбай, Индия - 1 милиард долара

Мукеш Амбани, един от най-богатите бизнесмени в Индия, построи собствен небостъргач, който струва 1 милиард долара. Имотът разполага с шест нива на подземен паркинг, както и множество хеликоптерни площадки. „Жилището“ е толкова голямо, че за поддръжката му има 600 души персонал.

Бъкингамският дворец – 1.55 милиарда долара

Най-скъпата къща в света е не друга, а Бъкингамският дворец, резиденцията на кралица Елизабет II. Той е построен през 1703 г., разполага с общо 775 стаи, 52 спални, 78 бани, 19 държавни зали и 280 офиси и стаи за персонала - масивна сграда, изградена само за кралски особи!