Курортът на Робърт де Ниро и Джейм Пакърс получи зелена светлина

 Курортът на Робърт де Ниро и Джейм Пакърс получи зелена светлина

В края на 2014 година правителството на Антигуа и Барбуда анонсира проект с двама инвеститори – Робърт де Ниро и милиардерът Джеймс Пакър, който цели трансформация на бившия K Club Resort и превръщането му в курорт за 250 милиона долара. След години на битки с местните, проектът вече получи зелена светлина.

Де Ниро и Пакърс купуват 859 акра земи в Барбуда, която включва 250 акра от бившия K-Club плюс още буферни земи. Курортът ще се казва Paradise Found и ще включва 50 къщички и бунгала във водата, СПА, четири ресторанта, пристанище за яхти и казино. Пристанището ще бъде само за посетители и собственици и ще предлага 12 места за акостиране, а други шест - до плажа Princess Diana, ще бъдат достъпни за всички.

Всички гости, които идват в Антигуа, ще имат ВИП достъп до летището, трансфер – сухоземен и с хеликоптер до острова. Фаза 1 ще започне да се реализира в началото на 2017 г. и ще включва 77 гостни стаи, СПА и ресторант. Проектът ще включва още разкрасяване на Барбуда, където ще има ремонт на старата сграда на Правителството, която да се ползва за музей, както и мивка за магарета. Освен това Paradise Found ще предложи устойчив стандарт за посетителите и жителите си.