Холивудски инвеститори

 Холивудски инвеститори

През цялата 2016 г ставахме свидетели на покупки и продажби на имоти от звезди, но някои имена се въртяха активно в медийното пространство. Представяме някои от знаменитостите, които бяха много дейни на пазара и направиха забележителни сделки.

Леонардо Ди Каприо

Той е не само първокласен актьор, но и много добър инвеститор. Само през 2016 г. Ди Каприо пусна за продажба имението си в Малибу за 10.95 милиона долара (почи седем пъти повече от цената, за която го купува), продаде къща за 2.237 милиона долара и еко - апартамент  в Гринуич за 8 милиона долара (въпреки, че е на загуба с 2 млн. долара с него). И това не са само имотите му.

Звездата притежава още апартамент в Манхатън, къща в Палм Спрингс и имение в Хемптън. Всъщност имението в Палм Спрингс се отдава под наем за 3 750 долара на нощ.

Кайли Дженър

Тя няма още 20 години, но вече се превръща в обещаващ магнат на недвижими имоти. Звездата от “Keeping Up With The Kardashians” наскоро обяви един от една от четирите си имота в Лос Анджелис за продажба за 5.4 милиона долара, въпреки че го купи през август за 4.5 милиона. Имението се намира в елитния квартал Hidden Hills, разполага с четири спални, четири бани, високи тавани, гурме кухня, стая - театър и официална трапезария с камина. Г-жа Дженър е собственик на съседния дом, за който тя плаща 6.025 милиона долара през май, както и близкото имение за 12 500 000 долара.

И ако това не ви е достатъчно, през юни Дженър пусна своята средиземноморска къща в Калабасас за продажба за 3.9 милиона долара, но по – късно го махна от пазара.

Емили Блънт  и Джон Красински

Двамата актьори замениха миналата година Лос Анджелис с Ню Йорк. В подготовка за своето преместване на изток, те се продадоха своето имение за 6.5 милиона долара - с четири спални, четири бани на Холивуд Хилс, което купиха за 3.505 милиона долара, което прави почти три милиона долара печалба.

Около година популярните актьори се опитват да продадат своя дом в Охай, Калифорния. След като няколко пъти намаляха цената до 2.750 милиона долара изглежда имотът най-сетне намери купувач.

Според медиите двойката се мести сега в къща за 6 милиона долара в Park Slope, Бруклин. Tе я купиха през 2015 г и направиха ремонт за 300 000 долара.

Джони Деп

Само през тази година актьорът от „Карибски пирати“ обяви за продажба пет пентхауса в Арт Деко сграда в Лос Анджелис. Той вече продаде два от тях – един 230 кв.м за 2.54 милиона долара и един 220 кв.м за 3.9 милиона. Актьорът придобива апартаментите за около 7.2 млн. долара между 2007 и 2008 година. Трите, които са на пазара сега се продават за 1.9 млн., 2.649 млн и 2.75 млн. долара.

Джони деп се опитва да продаде и имението си на около 10 мили от Сен Тропе, като намали цената от 55 милиона на 39 милиона долара. Имотът в провансалското село беше превърнат в къща за гости и беше обявен първоначално за 25 млн. долара миналата година.