Финландия строи плаващи, къщи, които ще бъдат монтирани в Дубай

 Финландия строи плаващи, къщи, които ще бъдат монтирани в Дубай

Нов проект, който включва къщи, ресторанти, магазини и развлекателни съоръжения и който се строи във Финландия ще бъде пуснат по вода и ще акустира в Дубай.

Първата фаза включва 10 водни къщи, два ресторанта и яхт клуб. Реализацията вече е започнала и сградите ще бъдат напълно обзаведени, преди да бъдат транспортирани до Близкия изток.

Те ще бъдат част от първата група на плаващи къщи, разположени на най-дългата брегова алея на емирството, като всеки имот ще има достъп с лодка.

Дубай може да се гордее с редица иновативни и лъскави проекти за недвижими имоти, но Marasi Business Bay се очертава да се превърне в икона за Близкия изток.

Първата част се очаква да пристигне в Дубай през третата четвърт на годината.

Реализацията е на финландската компания Admares, пионер в строителството на плаващи домове. Проектът е напълно новаторски и са част от Плана на Дубай 2021 за създаване на интелигентен и устойчив град в навечерието на Световното изложение 2020.

Marasi Business Bay ще бъде свързан директно с главните транспортни артерии Sheikh Zayed Road и Al Khail Road и ще се намира на 550 метра от центъра на Дубай.