Британските купувачи с интерес към имоти в Испания, Франция и Италия

 Британските купувачи с интерес към имоти в Испания, Франция и Италия

Докато Великобритания е в процес на напускане на Европейския съюз, ново проучване показва, че британците все още се интересуват от закупуване в чужбина, най-вече в Испания.

Брекзит не отлага плановете на тези, които искат мечтания дом в страни като Франция, Испания и Италия, които винаги са били популярни сред британските купувачи, според проучване на юридическата фирма Spanish Legal Reclaims.

Около 55% от тези, които възнамеряват да купят дом в чужбина, казват, че Brexit няма да окаже влияние върху решението им  10% от анкетираните заявяват, че всъщност е по-вероятно да купуват в Европа, след като Великобритания реши да напусне ЕС.

Испания остава най-популярният избор за британците, които искат да купят в чужбина, като 45% заявяват, че това е първият им избор, следван от 37% за Франция и 20% за Италия.

"Не е изненадващо да чуем, че Испания остава любимата дестинация за британците, които искат да купуват имоти в Европа. Тя продължава да привлича с начина на живот, цените на недвижимите имоти и климата ", каза изпълнителният директор на фирмата Луис Куерво.