Бивше имение на фамилия Форд е най-скъпият имот в Хамптънс

 Бивше имение на фамилия Форд е най-скъпият имот в Хамптънс

Фордън, луксозен имот в европейски стил, построен от внукът на известния автомобилен производител Хенри Форд, скоро ще излезе на пазара и ще се предлага за 175 млн. долара, което го прави най-скъпия имот на пазара в Ню Йорк и един от най-високо оценените на Източното крайбрежие, според брокерската агенция Bespoke Real Estate. Имението надхвърля  прага от 150 милиона долара, колкото струват няколко имота  на брега на морския бряг.

Сегашният собственик е Бренда Ърл, бивш партньор в акционерния фонд Zweig-Dimenna, която го купува през 2002 г. за около 22 милиона долара.

Имотът е с площ около 2 000 квадратни метра и разполага с 12 спални и 12 бани, огромна дневна, професионална кухня, библиотека, стаи за персонала. Разположен е на площ от  42 акра, с голям басейн, спа, тенис и баскетболни игрища, оранжерия и открита кухня.

През 2008 г. Ърл прави голям ремонт, но запазва повечето от оригиналните характеристики като монолитни тавани, традиционни полилеи, италиански мраморни камини и антични бани,. Бялата улична уличка се отваря в дворцов вход с падащи стълбища и гледки отвъд. Домът разполага с хол с площ от 48 фута, кухня с големи готвачи, библиотека и помещения за персонала.