10-те най-скъпи имота в света

 10-те най-скъпи имота в света

Ако цена от 15-20 или дори 30 милиона долара за един имот ви се вижда много, скоро ще си промените мнението. По света има имения, които се продават на далеч по – високи цени и които запазват стойността си, независимо от финансови, икономически или политически кризи. Кое прави всъщност едно имение да бъде толкова скъпо. Местоположението? Може би, донякъде. Площта? Да, и тя е от значение. Това, с което разполагат, уникалността му и не на последно място обитателите му.

Вижте кои са 10 – те най-скъпо оценени имота в света и чийто цени трудно ще бъдат достигнати.

10. Mountain Home Road, Уудсайд, Калифорния (117.5 милиона долара)

Собственост на Масайоши Сон, това имение всъщност е една малка общност със собствени сгради за почивка, библиотека, басейн и тенис корт, разбира се.

 9. Xanadu 2.0, Сиатъл, Вашингтон (120.5 милиона долара)

Това високотехнологично имение е собственост на най-богатия човек в света - Бил Гейтс. Имотът е строен в продължение на седем години и разполага с 300 кв.м фитнес салон и 18 метров вътрешен басейн.

8. Blossom Estate, Палм Бийч, Флорида (130 милиона долара)

Това екстравагантно имение е собственост на Кен Грифинс и е перфекният дом за релакс и пълно възстановяване. Разполага с тенис корт и собствено пристанище.

7. Broken O Ranch, Аугуста (132.5 милиона долара)

Цената на това имение е предполагаема, защото истинската цена се пази в тайна. Тук има изобилие от конюшни, а площта му е толкова голямя, че свободно могат да бъдат отгелжадни 4500 глави добитък.

6. Ellison Estate, Уудсайд, Калифорния (200 милиона долара)

Имението в японски стил е собственост на създателя на Oracle Лари Елисън. Сред екстрите тук са езеро, къща за къпане и къща за чай. Имението разполага с 10 сгради.

 5. Оne Hyde Park, Лондон, Великобритания (221 милиона долара)

One Hyde Park е познат като най – екстравагантния и скъп апартамент. Сред принадлежостите тук са стаи за релакс, студиа за тренировки и стаи за забавления.

4. Kensington Palace Gardens, Лондон, Великобритания (222 милиона долара)

Луксозният дом е собственост на Тамара, дъщерята на милиардера – собственик на Формула Бърни Екълстон. Сред екстрите тук са боулинг алея, нощен клуб и дори вана от амазонски кристали.

3. Villa Leopolda, Villefranche-sur-mer, Франция (750 милиона долара)

Това имение, наречено на името на крал Леополд II, е известно като най-скъпата и голяма френска вила на света. Построена е на земя от над 80 000 квм.м и предлага спираща дъха гледка към Средиземно море. 

2. Аntilla, Мумбай, Индия (1 млр. долара)

Мукеш Амбани, един от най-богатите хора в Индия плаща 1 млрд. долара за построяването на негов собствен небостъргач. В него има „здравен етаж“, шест нива подземен паркинг, хеликоптерна площадка. Той е толкова голям, че за поддръжката му се грижат 600 души.

1. Бъкингамският дворец (1.55 млрд. долара)

Най-скъпото имение в света е домът на кралица Елизабет II. Палатът е построен през 1703 година, има 775 стаи, 52 спални, 78 бани, 19 държавни стаи и 280 офиси и стаи за персонала – всичко това построено за кралското семейство.